A Facebook pedig mesterséges intelligenciát fejleszt Tel-Avivban.

 

Haifán dolgozó szakemberek segítségével dolgozták ki az Intel legújabb mobilprocesszorát — olvasható a The Times of Israel szerdai cikkében. A kilencedik generációs Intel Core eszköz különösen a számítógépes játékok rajongóinak és a videós anyagok szerkesztőinek jelenthet nagy örömöt, hiszen segítségével 33 százalékkal jobb és egyben lényegesen gyorsabb teljesítményt ígérnek a korábbi PC-khez hasonlítva.

Az amerikai óriásvállalat bejelentése szerint hamarosan olyan nagy laptop gyártó cégek alkalmazhatják a találmányt, mint az Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo és MSI.

Mindeközben a Facebook is továbberősíti izraeli bázisát, és a közösségi média egyik legnagyobb vállalatának bejelentése szerint különleges csapatot állítottak fel Tel-Avivban. A tíz fős csoport feladata, hogy a mesterséges intelligencia eszközeivel új algoritmusokat dolgozzanak ki, melyek az adatelemzésben jelenthetnek segítséget a vállalat munkatársainak.

Az izraeli nagyvárosban található Facebook „hadiszállás” jelenleg is 200-nál több szakembert foglalkoztat a cég fejlesztő központjában — írta az Algemeiner.

 

Forrás: neokohn.hu 

Ez a cikk azért jelenhetett meg, mert olvasóink egy része tavaly az EMIH-nek ajánlotta fel a személyi jövedelemadója 1 százalékát. Erre a segítségre idén is szükségünk lesz.

zsido.com szerkesztősége azért dolgozik, hogy olvasóink minél érdekesebb és sokszínűbb tájékoztatást kapjanak a zsidóságot érintő hazai és nemzetközi eseményekről, valamint a judaizmussal kapcsolatos kérdésekről.

A munkánkat az 1 százalékos felajánlások teszik lehetővé. Ezért arra kérjük minden kedves olvasónkat, hogy támogassa adója 1 százalékával az EMIH-et, a zsido.com fenntartóját.

Az EMIH technikai száma: 1287