Ketten megsérültek a támadás során.

Izraeli futball játékosokra támadt Lengyelországban szurkolók egy csoportja – közölte a Jewish Telegraphic Agency. A Hapoel Petach Tikvah nevű izraeli csapat tagjait Sochin városában érte támadás, miután a játékosok 2-0-ra győztek a lengyel MKS Ciechanow elleni barátságos mérkőzésen szerdán.

A játékot követően maszkot viselő szurkolók rontottak rá az izraeli csapat játékosaira és személyzetére; a támadás során ketten megsérültek. A MKS Ciechanow elítélte a történteket, és kiadott nyilatkozatukban azt írták, hogy az elkövetők nem a klub, hanem a Legia Warsaw szurkolói.

„Mindenekelőtt szeretnénk hangsúlyozni, hogy klubunk sajnálja a történteket, és mélyen elítéli az elkövetők magatartását. Szintén szeretnénk kiemelni, hogy a klubunkhoz kötődő közösségek közül senkinek nincs köze a történtekhez” – szerepel a lengyel csapat nyilatkozatában.

Az ügy kapcsán az izraeli sportminisztérium is bejelentést tett, miszerint a lengyel hatóságokkal együttműködést indítottak annak érdekében, hogy megtalálják és felelősségre vonják az elkövetőket.

zsido.com

Kép forrása: JTA