Az volt ráírva, hogy booba, ami héberül játékot jelent. A személyzet elnézett egy betűt.

Az Aegian Airlines görög légitársaság Tel-Avivba induló gépe várakozni kényszerült a ciprusi Lárnaka repülőterén, miután egy takarító bombának nézett egy izraeli utas által ottfelejtett dobozt. A dobozon a “booba” felirat szerepelt, mely a héber bubá, azaz baba szó angol átírása. A dolgozó a feliratot a “bomba” szóval azonosította, és riasztotta a biztonsági szolgálatot. A repülőgépet ezután alaposan átvizsgálták robbanószer után kutatva, így az utasok várakozni kényszerültek és jókora késéssel indulhattak izraeli úti céljuk felé.

“A ciprusi repülőtér szakemberei megvizsgálták a dobozt és mindent rendben találtak. Ezt követően feloldották a bombariadót, és a gép némi késéssel a levegőbe emelkedhetett.” – nyilatkozta a légitársaság szóvivője Athénban.

A ciprusi eset jól példázza az európai repülőtereken uralkodó, az utóbbi időszak terrorfenyegetései miatt feszültté vált hangulatot.

Egy nappal a lárnakai eset előtt a kölni repülőteret ürítették ki, mert egy 62 éves spanyol turista véletlenül egy utasok elől lezárt területre tévedt. Tévedése miatt 2500 utas kényszerült órákat várakozni járata indulására.

Forrás: Behind the News