A Save a Child’s Heart nevű szervezet fennállása óta 4500 szívbeteg gyermek életét mentette meg.

Idén is átadta éves kitüntetését az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) Népesedési Alapja. A nemzetközi szervezet az izraeli Save a Child’s Heart (SACH) nevű klinikának ítélte a díjat – derül ki a Jerusalem Post cikkéből.

A Holonban működő gyermekklinikát 1995-ben alapították, fennállása óta 4500 szívbetegséggel született gyermek életét mentették meg az intézmény szakemberei. Az ingyenes beavatkozásokra a világ számos elmaradt és szegény régiójából fogadnak gyermekeket – így afrikai országok mellett több dél-amerikai, ázsiai országból, valamint a Közel-Keletről, sőt a Palesztin Hatóság területéről is rendszeresen érkeznek súlyos szívbetegséggel küzdő kiskorúak.

Az orvosi klinika önkéntesei több külföldi intézményben is szolgálnak, valamint az izraeli kórházban rendszeresen tartanak szakmai továbbképzéseket a fejlődő országok orvosainak is. A kardiológiai intézetben kezelt gyermekek egy számukra külön fenntartott otthonban, nyugodt körülmények között épülhetnek fel.

„Lenyűgözött az az önzetlen szeretet és odafigyelés, amivel a SACH önkéntesei fordulnak a gyerekekhez” – mesélte oldalunknak egy magyar fiatal, aki személyesen járt a klinikán kezelt gyermekeknek fenntartott otthonban. „Amikor körbevezettek a gyermekotthonban, azt a helyiséget is láthattuk, ahova a rakétavédelmi riadó idején terelik a gyerekeket. Az egyik önkéntes elmondása szerint volt olyan nap, amikor hatszor kellett őket a helyiségbe menekíteni, de szerencsére eddig sosem érte támadás a helyszínt”.

zsido.com

Kép forrása: Jerusalem Post/SACH