Miközben az izraeli ultraortodox lakosság magas koronavírus fertőzöttségét sokan a közösségi imák számlájára írják, egy, az izraeli hadsereg által készített jelentés szerint a megbetegedések mindössze 2%-a köthető zsinagógákhoz.

A kutatás szerint a teljes lakosság körében regisztrált fertőzöttek 65%-a családtagoktól, otthoni környezetben kapta el a vírust, 10,3%-a iskolában, egyetemen vagy jesivákban, 5,8% egészségügyi intézményekben, 3,9%-a rendezvényeken, 2,2% zsinagógákban, 2% üzletekben és 1,8% szabadidős tevékenység folytatása közben – írja a Yeshiva World News.

Mindezen túl számolni kell a megbetegedettek azon 8,2%-ával is, akik esetében nem beazonosítható a megfertőződés forrása.

Az izraeli egészségügyi minisztérium múlt hétfőn, a megbetegedések ismételt növekedése miatt azt kezdeményezte, hogy zárják be az ország zsinagógáit, ezt azonban Árje Deri belügyminiszter javaslatára úgy módosították, hogy a zsinagógák engedélyezett látogatóinak számát az eddigi 50-ről 19-re csökkentették.

 

Forrás: neokohn.hu