A szervezők idén már izraeli technikával biztosították a helyszínt a tömegbe hajtó furgonos támadásokkal szemben.

Nizza és Berlin után nemrég Barcelonában is furgonnal hajtottak az utcán sétáló tömegbe merénylők. A hasonló támadásokra szinte lehetetlen felkészülni, egy izraeli technológia mégis segíthet a hatékony védekezésben – írta a Le Monde Juif nevű híroldal.

Franciaországban az Avignoni Fesztivál szervezői idén úgy döntöttek, hogy a Mifram nevű izraeli vállalat kordonjaival biztosítják a rendezvény közel 130 helyszínét, ahova több millió látogató érkezik évente. A mobil és korszerű technika segítségével ugyanis megakadályozható a furgonos terrortámadások végrehajtása.

„A nizzai támadás után, az állami szervekkel együttműködésben, megpróbáltuk a legmagasabb szintre emelni a város biztonsági szintjét” – mondta Michel Gontard, az avignoni városvezetés tagja az Europe Israël nevű portálnak. „Elkezdtünk kutatásokat végezni, és felfedeztük ezt, az izraeli erők által kifejlesztett terrorizmusellenes berendezést, amit eddig főleg nagykövetségek és különleges amerikai katonai egységek védelmére használtak” – tette hozzá.

„Nem szabad, hogy az emberek félelmet érezzenek a levegőben, ugyanakkor mégis biztonságos környezetet kell teremtenünk számunkra. Ezt a két fő szempontot tartottuk szem előtt” – álrulta el Gontard, amikor arról nyilatkozott, miért döntöttek a hatékony izraeli technológia mellett a terrorizmus elleni harcban.

zsido.com

Kép forrása: Mifram Security