A tel-avivi Ben Gurion repülőtéren Gabi Askenázi izraeli külügyminiszter üdvözölte német kollégáját, és köszönetet mondott neki a “szolidaritási látogatásért”.

Askenázi háláját fejezte ki Németország kormányának az Izraelnek nyújtott támogatásért és a Hamász terrorjának elítéléséért, valamint Izrael önvédelemhez való jogának hangsúlyozásáért a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász szervezettel folyó rakétaháború 11. napján.

Az izraeli külügyminiszter azzal vádolta meg a Hamászt, hogy azért folytatja lövi rakétákkal továbbra is Izraelt, hogy brutálisan megkísérelje politikai helyzetének erősítését, és átvegye a Palesztin Nemzeti Hatóság irányítását.

Szintén Izraelbe várják a mai napon a Cseh Köztársaság és Szlovákia külügyminisztereit, Jakub Kulhaneket és Ivan Korcokot. A külföldi külügyi vezetők ellátogatnak a Hamász rakétatüze által sújtott helyszínekre, és tájékoztatást kapnak izraeli biztonsági tisztviselőktől.

A nap folyamán várhatóan találkoznak Benjamin Netanjahu miniszterelnökkel, Reuven Rivlin államfővel és Beni Ganz védelmi miniszterrel is.

MTI/zsido.com