Az Izraelben √©lŇĎ amerikai √°llampolg√°rok t√∂bbs√©ge Donald Trumpot t√°mogatja ‚Äď der√ľlt ki egy friss felm√©r√©sbŇĎl.

A Jerusalem Postnak k√©sz√ľlt kutat√°s adatai szerint 49 sz√°zal√©kra sz√°m√≠that Trump √©s 44 sz√°zal√©kra a demokrata jel√∂lt Hillary Clinton. 2 sz√°zal√©k a kev√©sb√© ismert libertari√°nus Gary Johnsont favoriz√°lja, a marad√©k pedig nem szavazna.

A felm√©r√©s 1140 fŇĎs reprezentat√≠v mint√°n k√©sz√ľlt ‚Äď olvashat√≥ a jpost.com-on. Nagyj√°b√≥l 30 ezren fognak szavazni Izraelben, harmaduk New York √°llamb√≥l √©rkezett, de j√∂ttek Florid√°b√≥l, Ohiob√≥l √©s Pennsylvani√°b√≥l is. Ut√≥bbiakat ¬†‚ÄěbillegŇĎ‚ÄĚ √°llamokk√©nt szokt√°k emlegetni, ahol jelentŇĎs√©ge van minden egyes szavazatnak.

2012-ben sokkal t√∂bben, 80 ezren adt√°k le szavazatukat IzraelbŇĎl. A t√°vszavaz√°st technikailag lebonyol√≠t√≥ rendszer igazgat√≥ja szerint a v√°rhat√≥ alacsonyabb r√©szv√©tel a jel√∂ltek szem√©ly√©nek tudhat√≥ be, √©rdekes lesz, ha ez t√∂rt√©nik az Egyes√ľlt √Āllamokban is ‚Äď tette hozz√° Eitan Charnoff. Az adataik szerint 2012-ben az Izraelben √©lŇĎ amerikaiak 84 sz√°zal√©ka szavazott az akkori republik√°nus jel√∂ltre Mitt Romneyra √©s csak 14 sz√°zal√©kuk voksolt Barack Obam√°ra.¬†

 

 Kép: jpost.com