Az Izraelben élő amerikai állampolgárok többsége Donald Trumpot támogatja – derült ki egy friss felmérésből.

A Jerusalem Postnak készült kutatás adatai szerint 49 százalékra számíthat Trump és 44 százalékra a demokrata jelölt Hillary Clinton. 2 százalék a kevésbé ismert libertariánus Gary Johnsont favorizálja, a maradék pedig nem szavazna.

A felmérés 1140 fős reprezentatív mintán készült – olvasható a jpost.com-on. Nagyjából 30 ezren fognak szavazni Izraelben, harmaduk New York államból érkezett, de jöttek Floridából, Ohioból és Pennsylvaniából is. Utóbbiakat  „billegő” államokként szokták emlegetni, ahol jelentősége van minden egyes szavazatnak.

2012-ben sokkal többen, 80 ezren adták le szavazatukat Izraelből. A távszavazást technikailag lebonyolító rendszer igazgatója szerint a várható alacsonyabb részvétel a jelöltek személyének tudható be, érdekes lesz, ha ez történik az Egyesült Államokban is – tette hozzá Eitan Charnoff. Az adataik szerint 2012-ben az Izraelben élő amerikaiak 84 százaléka szavazott az akkori republikánus jelöltre Mitt Romneyra és csak 14 százalékuk voksolt Barack Obamára. 

 Kép: jpost.com