Világ vámpírjai figyelem!

Amerikai adományozók összesen 17 millió dollárt (4.5 milliárd forintot) gyűjtöttek össze, hogy Izraelben épülhessen meg a világ első földalatti vérbankja. A pénzt egy Los Angelesben tartott rendezvényen ajánlották fel. A fő támogatók dr. Miriam és Sheldon Adelson voltak, akik 12 millió dollárt adtak a projektre. A vérbank egy modern tárolási technológiát alkalmazó, földalatti létesítményben kap helyet, mely bármilyen katasztrófát képes kiállni. A vérbankot a repülőtér közelében fekvő Rámlében építik meg. A vérkészlet jelentős részét jelenleg egy olyan épületben tárolják Rámát Gánban, mely nem felel meg a különleges biztonsági elvárásoknak, és nem is lehet úgy átalakítani, hogy eleget tegyen minden követelménynek. A 2014-es, Gázából indított rakétatámadások idején a vérkészletet óvóhelyekre kellett szállítani.

“Izrael területének egyetlen pontja sem élvez teljes védettséget a rakéták ellen. A föld alatt tárolt vérkészítmények sértetlenül vészelhetnek át bármilyen rakétatámadást, vagy földrengést. A nemzeti vérkészlet biztonságos tárolása elejét veszi egy vérhiány kialakulásának, és biztosítja a transzfúziós igények kielégítését országszerte.” – mondta Eli Bin, az izraeli mentőszolgálat igazgatója.

Az adománygyűjtő rendezvény megtartását az izraeli mentőszolgálat, a Mágen Dávid Ádom (Vörös Dávid-csillag) Amerikai Barátai nevű, nonprofit szervezet kezdeményezte, mely az izraeli nemzeti mentőszolgálat legnagyobb pénzügyi támogatója a világon. A rendezvényen mintegy 1000 meghívott vett részt, és nyitotta ki pénztárcáját.

“Ez a támogatás teszi lehetővé, hogy létrehozzuk ezt a különleges vérbankot, mely rengeteg élet megmentésében segédkezik majd.” – mondta Eli Bin. A Mágen Dávid Ádom egy közleményt is megjelentetett, melyben a fő támogatókat méltatják: “Izrael Állam lakossága, az izraeli mentőszolgálat dolgozói és önkéntesei nevében szeretnénk legmélyebb hálánkat kifejezni Dr. Miriam és Sheldon Adelson felé, a Mágen Dávid Ádomnak juttatott különlegesen bőkezű, 12 millió dolláros adományukért. A mentőszolgálat áldásnak érzi, hogy olyan nagylelkű adományozói vannak, mint Önök.”

Forrás: Jiszráel Hájom