Szerdával részben felfüggesztette az Uber működését egy tel-avivi bíróság, a versenytársak beadványa alapján.

Eitan Orenstein bíró megállapította, hogy a közösségi megosztáson alapuló fuvarszervező sofőrjeinek nincs biztosítása, ami az utasokra vonatkozna. Az amerikai cég hagyományos taxi-szolgáltatása (tehát a bárhol leinthető kocsi) továbbra is működhet – olvasható a haaretz.com cikkében. „Ha nincs biztosításuk, akkor nem engedem, hogy akár egy métert is menjenek” – közölte Orenstein bíró.

Az egyik izraeli taxis szövetség, a hasonló szolgáltatást nyújtó Gett-el közösen azt üzente a bírónak, hogy a fejlődést nem lehet megállítani. Az Uber tavaly indította el Tel-Avivban az UberNight szolgáltatását és egy hónapja az UberDay-t, abban a reményben, hogy ezekkel megnyithatja az utat az országos hálózat előtt.

Ahogy a világon mindenütt, itt is nagy ellenállásba ütköztek a hagyományos taxisok és a közlekedési minisztérium részéről is. Egy per még mindig folyamatban van a mostani bírói döntéstől függetlenül, amit a minisztérium indított. A tárca szerint nem csak a sofőrök, de az utasok is törvényt sértenek és mindent megtesznek, hogy felszámolják ezt a helyzetet, derült ki az eddigi nyilatkozatokból.

Az Uber közölte, hogy eleget tesz a bírói döntésnek és leállítják az UberDay és UberNight szolgáltatást Tel-Aviv területén, de nem adják fel és elkötelezettek a hatóságokkal való együttműködésben.

zsido.com

Kép: haaretz.com

 

Megszakítás