A színész legújabb filmje premiervetítésére érkezik az országba, amelyet egy izraeli rendező rendezett.

Izraelbe utazik Richard Gere, ahol legújabb filmjének premier bemutatóján fog részt venni – adta hírül a Jerusalem Post. Joseph Cedar izraeli rendező munkáját Norman: The Moderate Rise and Tragic Fall of a New York Fixer címmel ma este vetítik első alkalommal Jeruzsálemben, majd csütörtöktől országszerte látható lesz az izraeli mozikban. Richard Gere a filmvetítés utáni sajtókonferencián is részt vesz.

A héten debütáló film Norman nevű főszereplőjeként Gere egy dörzsölt alakot játszik, aki szívességet tesz egy izraeli politikus (Lior Ashkenazi) számára. Majd miután a politikus miniszterelnök lesz, felfedezi a helyzetben rejlő lehetőségeket, ám kezdetben nem is sejti, hogy milyen bonyolult út áll előtte.

Richard Gere nem először jár Izraelben. 2004-ben már ellátogatott az országba, ahol Simon Peresz volt államelnökkel is találkozott.

Cedar, a Norman amerikai születésű rendezője, Izrael egyik legelismertebb filmalkotója. Legújabb műve áprilisban érkezik az amerikai mozikba, de a Telluride Filmfesztiválon és a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon már láthatták a nézők. Cedar két előző művét (Beaufort és Footnote) korábban Oscar-díjra is jelölték a legjobb idegennyelvű filmek kategóriájában. A Norman az első alkotása angol nyelven.

zsido.com

Kép forrása: Jerusalem Post