Közösen próbál nyomást gyakorolni az Izrael-ellenes mozgalom több ismert támogatója a világhírű Radiohead zenekarra, hogy mondják le tel-avivi koncertjüket.

Roger Waters a Pink Floyd egykori tagja, Ken Loach filmrendező, Desmond Tutu érsek és más ismert személyiségek nyílt levélben szólítják fel a zenekart, hogy „gondolják át újra” a koncertet. Szerintük ugyanis Izrael apartheid rendszerben tartja a palesztinokat – olvasható a jewishnews.timesofisrael.com cikkében.

A levél szerint a Radiohead korábban nem vette figyelembe palesztin aktivisták kéréseit, amelyek a július 19-re tervezett tel-aviv-i koncert lemondására vonatkoztak. Kiemelik, hogy a zenekar eközben támogatja a szabad Tibetet követelő mozgalmat. A levélben arról is írnak, hogy ez most különösen fontos, mivel szerintük Trump elnökségének idején még nehezebben lehet a palesztinok érdekeit érvényesíteni a világban, valamint párhuzamot vonnak az egykori dél-afrikai apartheid és Izrael között

Tom Gross a zsido.com-nak adott exkluzív interjújában azt állította, hogy ezek azok a vádak, amelyekben az izraeli kormány kritikája valójában antiszemitizmust takar.