Benjámin Netanjahu tegnap esti televíziós beszédében bejelentette, hogy kedd délután négytől tilos lesz elhagyni a településeket egészen szombat estig, és szerda délutántól csütörtök reggelig teljes kijárási tilalmat rendelnek el a pészah első napján tartott széder este miatt. Az emberek az otthonaikat sem hagyhatják el.

Hatalmas sorok alakultak ki az élelmiszerboltok előtt az egész országban, mert sokan a tovább szigorított kijárási korlátozások előtt megpróbálják beszerezni az ünnepi asztalhoz és a következő napokhoz szükséges termékeket.

A kormány ma szavaz a rendkívüli szigorításokról. A járvány fékezése érdekében tiltják meg idén a pészah ünnepén általában szokásos családi, nagycsaládi összejöveteleket. A hatóságok azt akarják, hogy mindenki csak a legszűkebb családjával ünnepelhessen.

Az ünnepek alatt természetesen folyamatosan dolgoznak az egészségügyben, a koronavírusteszteket kiértékelő laboratóriumok is végig működnek.

Kiderült, hogy Izrael nem tudott újabb lélegeztetőgépeket vásárolni, ezért jelenleg a gépek  hazai előállítását próbálják megoldani a kormány képviselői. Jelenleg háromezer lélegeztetőgép áll rendelkezésre a kórházakban.

zsido.com