A nevét nem mindenki ismeri Izraelben, de a fotóra, amin Dr. Adi Nimrod a második libanoni háború egyik súlyosan sérült katonáját látja el, szinte mindenki emlékszik. Dr. Nimrod most Nepálban, az izraeli tábori kórházban dolgozik.

A kórházi sátrak között járó izraeli és a világ minden tájáról összegyűlt zsidó önkéntesek is felismerték már a népszerű orvost. Dr. Adi Nimrod irányítja a helyszínen az izraeli kórházi egységet, eddig nepáliak százait megmentve, akik közül sokan súlyosan megsérültek az elmúlt 80 év legnagyobb földrengésében – írja a ynetnews.com.

„Rengeteg munkánk volt az elmúlt egy hétben” – mondja Dr. Nimrod. „Csodálatos az együttműködés a katmandui kórházakkal. Súlyos és bonyolult esetekkel találkozunk. Sokan érkeznek hozzánk, akiknek a sérüléseik jellegéből fakadóan komoly ortopédiai műtétre van szükségük” – teszi hozzá az orvos, aki arról is beszámolt: nagyon motiváló és szívmelengető látni, hogy milyen sokan jöttek önként segíteni. Az egyik önkéntes pedig arról beszélt, hogy milyen jó érzés egy ilyen emberrel dolgozni, aki mindig veszélyes helyeken menti az emberek életét. Neki is sokat jelent a híressé vált kép.

dr_nimrod_belso_kep

A sérültek folyamatosan érkeznek, a vizsgáló tele van, a hőmérséklet a 40 fokot is eléri, ezért elkezdtek légkondicionáló berendezéseket telepíteni. A sátrak most azoknak az elvárásoknak is megfelelnek, amelyeknek a rendes kórházak. Dr. Nimrod és a csapat egy része jövő héten visszatér Izraelbe, de a segítség folyamatosan érkezik a továbbiakban is.

A tragédia miatt jelenleg emberek tízezrei töltik éjszakáikat Katmanduban a szabad ég alatt. Mindenüket elveszítették, a földrengés szinte mindent lerombolt. Ahogy, arról már írtunk a nepáli fővárosban lévő Chábád ház vezetője helikoptert kölcsönzött, hogy azzal ételt és vizet juttasson a földrengés után bajba jutott túrázóknak.

Ezen az infógrafikán jól látható az izraeli segítségnyújtás mértéke.

infograf

zsido.com

Megszakítás