New York legismertebb terének kivetítőin Izrael eredményeit mutatják be.  

A mai napon Izrael innovációs képességeit méltatják New York egyik legforgalmasabb pontján, a Times Square-en – olvasható a Jerusalem Post írásában. A világ egyik legismertebb közterének óriáskivetítőin látható négyperces videót a zsidó állam megszületésének 70. évfordulója alkalmából fogják levetíteni. A látványtervek alapján elkészített előzetes itt megtekinthető.

A különleges eseményt részben Izrael Kulturális Minisztériuma és New York-i konzulátusának kezdeményezésére szervezik. „Első alkalommal meg fog jelenni a Times Square hatalmas kivetítőin az a csoda, amit Izraelnek neveznek” – nyilatkozta izgatottan Miri Regev kulturális miniszter, aki várhatóan személyesen is részt vesz az eseményen.

A különleges videó az izraeli innováció több területére is felhívja a figyelmet: az öntözéstechnika, valamint a fenntartható energiatermelés mellett az űrtechnológiára is kitér. A felvételen felbukkan majd Ilan Ramon asztronauta, valamint a Donald Trumppal kezet rázó Benjamin Netanjahu, illetve  Jeruzsálem Óvárosa és a Kneszet is megjelenik majd a Time Squere közönsége előtt.

 

zsido.com