A zsidó állam megsemmisülésének gondolatával vigasztalta Syed Farookot apja, mielőtt a férfi feleségével együtt végrehajtott lövöldözésben 14 embert gyilkolt meg múlt héten San Bernardioban.

Megdöbbentő információkat osztott meg fiának nézeteiről Syed Farook apja az olasz sajtóban. A 14 halálos áldozattal járó lövöldözés végrehajtója az Iszlám Állam (ISIS) ideológiáját vallotta, támogatta az iszlám kalifátus kihirdetését és a zsidó állam megszűnéséről álmodott – olvasható az Arutz Sheva oldalán.

„A fiam elmondása szerint osztotta Al-Baghdadi (az ISIS vezetője) ideológiáját és támogatta az Iszlám Állam megalapítását” – nyilatkozta a férfi apja a La Stampa nevű olasz lapnak szombaton. „Izrael felé is megszállott volt” – mondta, mielőtt saját nézetét is megosztotta a sajtóval.

„Azt mondtam neki, hogy maradjon nyugodt és türelmes, mert két éven belül Izrael megszűnik létezni. A geopolitikai helyzet megváltozott: Oroszország, Kína és Amerika nem akar ott többé zsidókat látni. Visszafogják őket vinni Ukrajnába. Mi értelme harcolni? Már megtettük és veszítettünk. Izrael ellen nem fegyverekkel, hanem politikailag harcolnak” – fogalmazott a férfi. „De nem hallgatott rám, megszállott volt” – tette hozzá.

Farook feleségével együtt életét veszítette a rendőrséggel vívott tűzharcban azt követően, hogy a dél-kaliforniai San Bernardino megyei egészségügyi dolgozók munkahelyi bankettjén 14 embert megöltek és 21-et megsebesítettek múlt hét szerdán. Feltételezések szerint a házaspár terrorcsoportok tagjaival is közvetlen kapcsolatban állt.

zsido.com

 

Kép forrása: mirror.co.uk

Megszakítás