Omer Jankelevics diaszpóraügyi miniszter kezdeményezte, hogy izraeli segítséggel minden egyes holokauszt-túlélő kapja meg a COVID-19 vírus ellen kifejlesztett vakcinát, függetlenül attól, hogy a világ mely pontján él vagy milyen állampolgársággal rendelkezik.

A Beni Ganz vezette Kék-Fehér pár színeiben megválasztott, háredi miniszter asszony a Békehadtest nevű szervezetet bízta meg az akció megtervezésével és kivitelezésével. A feladat igen összetett, mert megoldást kell találni számtalan logisztika problémára, továbbá le kell győzni a bürokratikus akadályokat is.

A Diaszpóraügyi Minisztérium eközben az Egészségügyi Minisztériummal összefogva igyekszik rávenni az oltóanyagot gyártó Pfizer és Moderna céget, hogy támogassák a kezdeményezést. A kezdeményezés megvalósításához Izrael külön kívánja beszerezni az oltóanyagot, hogy emiatt ne lassuljon az ország lakosainak beoltása.

A jelenleg még kidolgozás alatt álló terv szerint a vakcinákat oltóközpontokban lehetne megkapni a világ különböző országaiban. Azon túlélőknek, akik számára nehézséget okoz az oltóközpont elérése, külön gondoskodnak a vakcina eljuttatásáról és beadásáról. A kezdeményezés anyagi fedezetét magánadományozók biztosítják.

“A koronavírus okozta globális krízis során lehetőségünk nyílik arra, hogy tegyünk valami, ráadásul valami jelentős dolgot, azokért a holokauszt-túlélőkért, aki végigszenvedték a náci üldöztetést. Az ő bátorságuknak is köszönhetjük a zsidóság fennmaradását. Megtiszteltetés a számunkra, hogy mi biztosíthatjuk nekik a koronavírus elleni védettséget” – mondta a miniszter.

zsido.com

Forrás: Arutz7