Az irodai dolgozók 80 százaléka visszatért az irodákba, de a válaszadók 40 százaléka nem érzi biztonságosnak még az átalakított tereket sem.

A Survata felmérésében ezer, teljes munkaidőben foglalkoztatott, 25 éves, vagy annál idősebb munkavállalót kérdeztek meg, hogy mit gondolnak a visszatérésről a zárt irodákba – írja a calcalistech.com.

Az eredmények szerint az alkalmazottak 56 százaléka úgy volt kénytelen újra bejárni, hogy lehetőséget sem kapott arra, hogy otthonról dolgozzon, fel sem ajánlották nekik. 70 százalékuk az otthoni munkát választotta volna, ameddig nincs vakcina a koronavírus ellen.

Azok közül, akik home office-ban lehetnek, 80 százalék úgy nyilatkozott, hogy az oltás lehetősége után menne vissza, 70 százalék pedig ragaszkodna még akkor is legalább 1 nap otthoni munkához. Az összes válaszadó 60 százaléka úgy érzi, hogy otthon is olyan hatékony tudott lenni, vagy még jobb, mint az irodában. Sokan hozzátették, hogy fejlesztésre szorul az otthoni informatikai hátterük, 25 százaléknak pedig a gyermekfelügyeletben szorulnak segítségre.

zsido.com

Kép: calcalistech.com