Több tízezren vannak még mindig áram nélkül Izraelben, miután régen nem tapasztalt mennyiségű eső zúdult az országra a hétvégén. A helyreállítás nehézkesen halad a polgármesterek szerint, és a megoldást nem segíti az áramszolgáltatónál tapasztalható belső vita.

Izraelben most mindenki az elektromos műveket szapulja, amiért lassan halad a szolgáltatás újraindítása. A monopolhelyzetben lévő vállalat közleményben hangsúlyozta, hogy minden csapatuk éjjel-nappal dolgozik a kárelhárításon. Sokan úgy gondolják, a cég működését negatívan befolyásolja, hogy már vagy egy éve tart a vita a vállalat vezetése és a szakszervezet között a tervezett privatizáció miatt – írja a timesofisrael.com.

Az ítéletidővel leginkább sújtott észak-izraeli városok vezetői sorra adnak ki közleményeket, amelyekben olyanokat írnak: „szégyen, hogy a dolgozók túszává váltak a vezetés és a szakszervezet vitájának”. Két hónappal ezelőtt, állami illetékesek már megkongatták a vészharangot, mondván: Izrael nincs megfelelően felkészülve egy időjárási vészhelyzetre, az áramszolgáltató pedig külön kritikát is kapott, mert egy 2013-as vihar után szintén nem nyújtott elfogadható teljesítményt a kárelhárítás során.

Az áramszünet komoly gondot okoz a közintézmények, így pl. a kórházak üzemeltetésében. A vihar következtében egy ember meghalt és legalább húszan megsebesültek vasárnap.

 

Kép: timesofisrael.com

Megszakítás