Az egykori kongresszusi képviselő most a New York-i ikertornyok lerombolásáért tette felelőssé a zsidókat.

Cynthia McKinney a Twitteren tette közzé azt az antiszemita körökben népszerű elméletet, mely szerint zsidók álltak a 2001. szeptember 9-én elkövetett merénylet mögött. A panaszok miatt már eltávolított bejegyzés a lángoló tornyokat ábrázolta, amint egy kéz a helyére illeszt egy puzzle-darabkát a képen, amely “A cionisták tették” feliratot adja ki. McKinney már oda is írta, hogy “A kirakó utolsó darabja”.

A bejegyzést azonnal számos kritika érte. Jamaal Bowman, New York egyik kongresszusi képviselője a következőt fűzte az esethez: “Amikor az antiszemita gyűlölet országszerte erősödik és még sohasem volt ekkora szükségünk a szolidaritásra, az ilyesmi megengedhetetlen. Ez antiszemitizmus. Ez gyűlöletkeltés. Ez ostobaság és tudatlanság”.

Nem mindenkit háborított fel azonban az ismert összeesküvés-elmélet felemlegetése. A népszerű YouTube-sztár, a Szíriából származó és “partizánlány” néven publikáló Maram Susli a védelmébe vette Mc Kinney-t és “bizonyítékokat” szolgáltató internetes oldalakra irányította a “kétkedőket”. McKinney örömmel vette a linkeket és ő is megosztotta azokat követőivel.

Susli, aki magát “geopolitikai szakértőnek” tünteti fel, korábban már többször tett antiszemita kijelentéseket. Mc Kinney sem ma kezdte az uszítást, 2009-ben már az Izrael-párti lobbit vádolta azzal, hogy keresztbe tesznek politikai karrierjének. Megosztott továbbá a Rotschildokkal kapcsolatos teóriákat is, melyek szerint a gazdag zsidó dinasztia irányítja a világgazdaságot, de írt már “befolyásos emberekről is, akik gyerekek vérét használják fel szertartásaikhoz”. Feltehetően mindenki értette, kikre gondolt.

Miuátán tavaly egy amerikai csapás végzett Kászem Szolejmánival, az iráni Forradalmi Gárda tábornokával, McKinney a következőt írta: “Egyértelmű: Trump beszédét Szolejmániról és Iránról Izraelben írták. Mind hazugság. Donald Trumpot a cionisták irányítják”.

2020 májusában az izraeli Háárec lap egy cikkével igyekezett bizonyítani, hogy “A holokausztban megölt zsidók száma végül is nem hatmillió volt? Mi van azokkal, akiket megbüntettek, sőt bebörtönöztek, mert megkérdőjelezték ezt?”

Mc Kinney olyan radikális, antiszemita szervezeteket is biztosított támogatásáról, mint az Iszlám Nemzet, vagy az Új Feketepárduc Párt.

A politikusnő nemcsak a zsidókat, hanem a zsidó államot sem szívleli. Több Izrael-ellenes megmozduláson is részt vett és kétszer csatlakozott olyan hajókhoz, melyek a Gáza-övezet köré vont izraeli blokádot próbálták áttörni 2008-ban és 2009-ben. Az egyik ilyen alkalommal személyesen találkozott Iszmáil Hánijével, a Hamasz egyik vezetőjével, egy bejrúti konferencián pedig a Hezbollah terrorszervezet vezetőivel pózolt. Egyetemi előadásai során többször vádolta Izraelt népirtással és apartheiddel is. Volt, amikor azt állította, hogy “izraeli halálosztagok kivégzéseket hajtanak végre szerte a világon”.

McKinney hat cikluson keresztül ült az Egyesült Államok képviselőházában 1993 és 2003 között a Demokrata Párt színeiben, 2008-ban pedig a Zöld Pártot képviselve próbálkozott meg az elnökjelöltséggel.

Forrás: JPost