Nem engedtek belépni Izraelbe egy amerikai állampolgárt, mert korábban a zsidó állam elleni bojkottot népszerűsítette – még a Siratófal előtt pózolva is.

Ariel Elyse Gold egyébként zsidó, és a radikális baloldali Code Pink mozgalom lelkes tagja, mely Izrael ellen uszít minden lehetséges módon, és kiáll a zsidó államot támadó terroristák mellett.

Miután legutóbbi izraeli útja alatt számos Izrael-ellenes provokációnak volt részese – köztük szolgálatot teljesítő katonák vegzálásának is -, távozásakor a határon értesítették róla, hogy a legközelebbi beutazása előtt engedélyt kell kérnie a hatóságoktól.

Gold ezt meg is tette, és azt állította, hogy ez alkalommal tanulmányi céllal érkezik Izraelbe, és a jeruzsálemi Héber Egyetemen folytat majd judaisztikai tanulmányokat.

Érkezése után azonban a Ben-Gurion repülőtéren kihallgatták, majd közölték vele, hogy Gilád Erdán belbiztonsági miniszter döntése értelmében megtagadják tőle a belépés jogát az országba és azonnal vissza kell térnie az Egyesült Államokba. Erdán javaslatára a belügyminiszter törölte Gold tanulmányi vízumát is. Goldot ezt követően felültették egy New Yorkba tartó repülőgépre.

„Gold olyan videófelvételeket osztott meg a közösségi média felületein, melyekben katonákat és határrendészeket zaklat Hevronban, elnyomással és apartheiddel, illetve a zsidó értékek elárulásával vádolja őket. Gold nem pusztán aktivista, hanem agresszív módon lép fel Izraelben és külföldön egyaránt” – áll Erdán indoklásában.

Árje Deri a következő nyilatkozatot tette az üggyel kapcsolatban: „Ismét élek a rám ruházott hatalommal, és megakadályozom egy olyan személy belépést Izraelbe, aki azért utazott ide, hogy az ország bojkottjára szólítson fel. Egy olyan zsidóról van szó, aki meghamisítja a tényeket. A bojkottmozgalmak aktivistáinak meg kell érteniük, hogy megváltoztak a játékszabályok. Többet nem engedünk be olyanokat, akik az országnak és lakóinak akarnak kárt okozni.”

Erdán hozzá tette: „Az általam alkalmazott szabály világos: aki folyamatosan Izrael bojkottját hirdeti, nem léphet be az országba. Az új szabály értelmében Izrael nem fogja vissza magát azokkal szemben, akik a vesztére törnek”.

zsido.com

Forrás: Btnews