A Chábád képviselője családjával együtt az utolsó pillanatban tudott biztos menedékbe húzódni a Szent Márton szigeten végigsöprő hurrikán elől.

Hatalmas pusztítást okozott az Irma nevű hurrikán a Karibi-térségben, ahol már legalább tizenhárom ember meghalt a viharokban. A rendkívüli erejű hurrikán Szent Márton szigetét is elérte, ahol a helyi zsidóság képviselője a családjával együtt a mikvébe menekült a vihar elől.

„Elképesztően ijesztő szélvihar támadt” – idézte fel Moishe Chanowitz rabbi a történteket. „Azt hittem, bármelyik pillanatban kitörhetnek az ablakok”. A szigeten élő férfi végül úgy döntött, öt gyermekével és feleségével a mikvében húzódnak meg a hurrikán elől. „Abban a pillanatban, amikor az utolsó gyermekünket is bevittük a mikvébe, a Chábád Ház bejárati ajtaja elrepült. Elképesztő volt.” – mesélte.

„Hurrikán-biztos ajtóink és ablakaink vannak, de erre nem voltunk felkészülve. A mikve mentette meg az életünket” – mondta Chanowitz.

A szigeten végigsöprő hurrikán a lakóházak 95 százalékát megrongálta, és az épületek 60 százalékát teljesen lakhatatlanná tette – olvasható a Jewish News Service honlapján. A hatóságok híradásai szerint a szigeten nincs áram és ivóvíz.

zsido.com

Kép forrása: JNS