Két izraeli férfi: ikrek. Két izraeli nő: szintén ikrek. A két házaspár gyermekei egy hete húsz perc különbséggel születtek meg. Ennek így mennyi volt az esélye?

A két házaspár két lány büszke szülője lett. Bár a kislányok nem ikrek, mégis sok minden közös bennük. Például az, hogy a szüleik is húsz perc különbséggel születtek. Az izraeli báál tsuvá (megtért, vallásossá lett) Niv és Rán Kohen azután vette feleségül az ikerpár Lea és Rivki Fischt, hogy meglátogatták az észak-izraeli Gálilban található Jávneel települést, ahol nagy breszlávi chászid közösség él.

A Walla! híroldalnak nyilatkozva Niv Kohen elmondta, egy sábátra érkeztek a közösségbe, és úgy határoztak, hogy ott maradnak, mert megtetszett nekik a hely, ahol közel kerültek a közösség nemrégiben elhunyt vezetőjéhez, Eliezer Slomo Schickhez rabbihoz is.

Schick rabbi, aki nagy figyelemmel kísérte nyáját, azt javasolta a fivéreknek, hogy találkozzanak a nővérekkel. Az események gyorsan bontakoztak ki, és hamarosan, négy nap eltéréssel, összeházasodott a két pár. „Akkor értettük csak meg, hogy mennyire égből elrendelt dolog volt mindez” – mondta Rán. Niv szerint „a világ legcsodálatosabb érzése”, hogy a saját és az ikertestvére gyermekét ugyanazon a napon látta megszületni.

Az asszonyok édesanyja „sokat sportolt ezen a napon a két szülőszoba között, hogy mindkét lányánál ott lehessen”. A kismamák külön-külön érkeztek szerda délután a netanjai Laniado Kórházba. A két Kohen-család most boldogan várja a további közös élményeket, gyermekeik növekedését.

Niv azt mondta magáról és testvéréről: „egész életünkben együtt voltunk, és együtt vagyunk most is”.

Forrás: Arutz7