Mostantól ezek a szavak hivatalosan a spanyol nyelv részei.

Két szóval is bővült a Spanyol Királyi Akadémia által szerkesztett online nyelvlexikon – olvasható a Jerusalem Post honlapján. A hivatalos szótár online verziója december 20. óta tartalmazza a humusz és kóser szavakat, amelyek a lexikon következő évi nyomtatott kiadásában is szerepelni fognak.

A Királyi Akadémia meghatározása szerint a kóser szó jelentése „egy olyan termékre, ételre, menüre, (stb.) utal, ami 1. megfelel a judaizmus előírásainak 2. olyan intézményt jelöl, amely kóser termékeket árusít vagy szolgáltat”. A szótár szerint a humusz „az arab konyhára jellemző csicseriborsóból készült krém, amit gyakran olívaolaj, citromlé, szezámmag és fokhagyma hozzáadásával készítenek el.”

A spanyol nyelv szabályaival foglalkozó Spanyol Királyi Akadémia közel 570 millió ember számára ad útmutatást arról, hogyan használhajták helyesen a nyelvet, amit a legtöbben Mexikóban (122 millió fő) beszélnek napjainkban. Az Amerikai Egyesült Államok a második helyen áll, közel 57 millió lakos tud  spanyolul. Kolumbiában 48 millió, Spanyolországban 47 millió, Argentínában pedig 44 millió ember beszéli a nyelvet.

zsido.com

Kép forrása: Jerusalem Post