Ha egy világcégnek valami igazán újra és innovatívra van szüksége, egyre többször Izraelben találja meg. A PepsiCo további 300 ezer környezetbarát raklapot rendel az izraeli UBQ cégtől, amely háztartási hulladékból készíti azokat – írja a nocamels.com. A PepsiCo ezzel növeli a már márciusban átvett 830 raklapjának számát.

Az UBQ bioműanyag-gyártóval való együttműködés része a Pep+ (PepsiCo Positive) kezdeményezésnek, amelynek feladata, hogy fenntartható módon termeljenek. Céljuk, hogy a hagyományos műanyag felhasználását ötven százalékkal csökkentésék valamennyi csomagolásnál, valamint a szén-dioxid-kibocsátás nullára csökkentése 2040-re.

Az UBQ tartós műanyagokat állít elő száz százalékban válogatatlan, újrahasznosításra nem alkalmas háztartási hulladékból (élelmiszerhulladék, nem újrahasznosítható műanyagok, szennyezett kartonpapír), és ezeket olyan iparágakban használja fel, mint a kiskereskedelem, a logisztika, a bútoripar, az építőipar és az autóipar. Az előállítható eszközök közé tartoznak a tálcák, fogasok, bevásárlókocsik, bútorok, autóalkatrészek, csövek és tárolók.

„Célunk, hogy a teljes ellátási láncunkat átalakítsuk” – nyilatkozta a PepsiCo illetékes vezetője.

Fotó: Nick Fewings on Unsplash