Miközben a terroristák által elkövetett támadások egyre több zsidó életét követelik Izraelben, a palesztinok oldalán megünneplik a gyilkosokat.

A Palesztin Ügyvédi Kamara úgy döntött szombaton, hogy tiszteletbeli ügyvédi diplomát ajándékoz Mohannad Halabinak, aki az Al-Quds Egyetem jogi karának hallgatója volt és a múlt hét során gyilkosságot követett el a 41 éves Nehemia Lavi rabbival és a 21 éves Banita Bennettel szemben egy jeruzsálemi támadásban.

Az ügyvédi kamara „hősies mártírnak” nevezte Halabit, amikor a díszdoktori cím átadása mellett döntöttek, továbbá bejelentették: a jövőben megtartott ügyvédi esküceremóniákat a palesztin terroristáról kívánják elnevezni. Az Arutz Sheva értesülései szerint a kamara egyik tagja látogatást is tett a héten Halabi családtagjainál, akiknek részvétét fejezte ki a fiú halála miatt.

A Palesztin Ügyvédi Kamara döntése azt bizonyítja, hogy hivatalosan is támogatást élveznek a merénylők – ahogy azt az interneten terjedő propaganda is mutatja. Egy nemrég közzé tett videóban például zsidónak öltözött arab színészekkel népszerűsítik a késeléses támadásokat.

zsido.com

 

Kép forrása: israelnationalnews.com

Megszakítás