A város vezetése és a rendőrség határozott fellépést ígért.

A walesi fővárosban található Grange Conservative Club nevű hely falára és egy kisebb üres épületre is kerültek feliratok. Kiírták azt is, hogy „Náci zóna”, egy plakáton pedig egy maszkos figura náci karlendítéssel áll, a felirat szerint hamarosan pakisztániakra vadászó csapat is érkezik a városba, akik „megvédik a gyerekeiteket a söpredéktől” – olvasható a jewishnews.timesofisrael.com cikkében.  

Az esetről először egy apuka számolt be, aki a kisgyerekét vitte iskolába. A zsidó hírportálnak Greg Pycroft elmondta: Grangetown mindig a város, sőt, egész Wales egyik legsokszínűb negyede volt. Tíz éve él a környéken, de ilyen fokú gyűlölettel még nem találkozott, sokkolták, amit látott, felháborítónak tartja, hogy a gyerekek ezt látják az iskolába menet.

Pycroft a Twitteren több képet is közzétett, erre reagált Stephen Doughty munkáspárti parlamenti képviselő, akinek a választókörzetéhez tartozik Cardiff. A politikus „betegnek és undorítónak” nevezte a történteket és jelezte, hogy felveszi a kapcsolatot az illetékes hatóságokkal és az önkormányzattal.

A városi önkormányzat is elítélte a gyűlöletkeltő rongálást, a szóvivő a feliratok és plakátok mielőbbi eltüntetését, a rendőrség pedig az elkövetők előkerítését ígérte. Vizsgálják a környéken működő biztonsági kamerák felvételeit, a plakátokat pedig törvényszéki vizsgálatra küldik.

zsido.com

Kép: jewishnews.timesofisrael.com