A brit kormány a nyomásgyakorlásra is hajlandó.

Figyelemre méltó elismerésben részesült a World Jewish Restitution Organization (WJRO) nevű világszervezet tevékenysége az Európai Parlament (EP) elnökének és a brit kormány képviselőjének részéről. A szervezet tagjai hosszú ideje küzdenek azoknak a holokauszt-túlélők érdekében, akiket megfosztottak ingatlanjaiktól a második világháború idején.

Az EP elnöke, Martin Schulz hangsúlyozta, hogy az ellopott tulajdonok visszajuttatását szorgalmazni fogja, és levelében támogatásáról biztosította a Holokauszt-túlélők Európai Szövetségének elnökét, Gunnar Hökmark parlamenti képviselőt is – olvasható a Ynetnews honlapján.

joyce_anelay

Jocye Anelay bárónő a brit külügyminisztérium képviseletében szintén azt ígérte a WJRO elnökének, hogy kormánya fontosnak tartja a holokausztban érintett családok megsegítését. Anelay hozzátette: a brit kormány Lengyelországra és a többi közép- és kelet-európai államra is kész nyomást gyakorolni, hogy megfelelő támogatásban részesítsék a túlélőket.

A WJRO elnöke, Gideon Taylor válaszában azt mondta: „Ez egy nagy lépés, ami lehetővé teszi, hogy láthassuk az idősödő holokauszt-túlélők jólétét és tulajdonaik visszajuttatását”.

 

zsido.com

 

Kép forrása: Wall Street Journal/OSCE