Néhány nappal azután, hogy egy holokauszt-tagadó támadó két embert megölt a hallei zsinagóga előtt, a német parlament alelnöke találkozott az iráni Ali Larijanival, aki maga is tagadja a náci népirtás tényét és támogatja a zsidó állam elpusztítását.

A találkozóra Belgrádban került sor, egy parlamentek közötti, nemzetközi konferencia keretében. Larijani helyettese, Hossein Amir-Abdollahian társaságában érkezett Belgrádba. Amir-Abdollahian a “Palesztin Intifádát Támogató Konferencia” elnöke, mely szervezetnek olyan terrorista csoportok a tagjai, mint a Hamasz vagy az Iszlám Dzsihád.

“Szégyelljétek magatokat, zöldek! Két nappal a hallei zsinagóga elleni támadása után a Bundestag alelnöke, Claudia Roth találkozott az iráni holokauszt-tagadóval, Ali Larijanival. Nem lehet két kapura játszani: először elítélni az antiszemitizmust, majd tiszteletünket tenni hírhedt zsidógyűlölőknél!” – üzente a Twitteren Julia Lenarz, brit antiszemitizmus-szakértő.

A találkozóról az iráni rezsim által felügyelt Tehran Times felületén jelentek meg képek, melyeken Claudia Roth, a Zöld Párt prominense látható az iráni parlament szóvivőjének társaságában. Roth nem egyedül érkezett a találkozóra: elkísérte Peter Beyer, az Angela Merkel vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) parlamenti képviselője is.

Dr. Kazem Moussavi, egy Németországban élő iráni bevándorló kétszínűséggel vádolta meg a zöldpárti politikust: “Roth feministának mutatja magát, ám az iráni rezsimnek udvarol, mely elnyomja a nőket és el akarja pusztítani Izraelt”.

Az ügyet megszellőztető Bild magazin újságírója, Antje Schippmann is felháborodásának adott hangot és a “Bundestag szégyene” címmel írt cikket, melyben így fogalmazott: “A hallei szélsőjobboldali támadás után az összes parlamenti párt egyetértett abban, hogy nincs helye az antiszemitizmusnak. Kijelentették, hogy Németországnak kiemelt felelőssége van a zsidógyűlölet elleni küzdelemben. Szerencsére elképzelhetetlen, hogy Roth olyan szívélyesen fogadná a náci bandák vezetőit, mint ahogyan Larijánival tette, majd később kiadna egy nyilatkozatot, hogy valójában határozottan elítéli az antiszemita fenyegetéseket. Vajon honnan ered ez a vállalhatatlan kettős mérce?” – tette fel a kérdést az újságíró. “Az antiszemitizmus elleni küzdelemnek mindenre ki kell terjednie, máskülönben nem ér semmit” – írta Schippmann és megkérdőjelezte Roth antiszemitizmus ellenes elkötelezettségének hitelességét az iráni rezsimmel ápolt baráti kapcsolata tükrében.

 

Roth-ról egyébként köztudott, hogy Irán elkötelezett támogatója, és már többször tett látogatást Teheránban. 2009-ben még a holokauszt-tagadó egykori iráni elnököt, Mahmoud Ahmadinejadot is a védelmébe vette egy müncheni biztonsági konferencián. 2015-ben Teheránban találkozott Larijánival, akkor Dagmar Wöhrl (CDU) és Stefan Rebmann (SPD) társaságában.

zsido.com

Forrás: JPost