A lövöldözős játék kreatív igazgatója szerint az emberek ezt akarják.

A Call of Duty nevű, rendkívül népszerű videójáték-sorozat következő részében a holokauszt tematikája is megjelenik majd – közölte a Forward. A novemberben megjelenő részről a játék kreatív igazgatója, Bret Robbins nyilatkozott.

„Nem akartunk menekülni a történelem elől. Nagy tisztelettel viszonyulunk hozzá” – mondta Robbins egy nemrég közölt interjúban. „Nagyon-nagyon sötét dolgok történtek ebben a konfliktusban, és rosszul éreztük volna magunkat, ha ezt figyelmen kívül hagytuk volna” – tette hozzá az indoklásban.

A World War II címmel hamarosan megjelenő játékban a játékosok amerikai katonákként harcolhatnak az európai hadszíntéren, ahol a nácik elleni harc mellett a zsidók és afro-amerikaiak elleni gyűlölettel is küzdeniük kell.

„Ez egy nagyon sötét része a történelemnek, de… enélkül nem tudsz hiteles és igaz sztorit előadni. Úgyhogy mi belementünk” – fogalmazott Robbins, aki szerint a közönség ma már érettséggel és pontos értékítélettel képes a játékokat kezelni. „Az emberek készek rá és ezt akarják” – állította.

Ami a hiteles és igaz sztorit illeti,  az azért némi aggodalomra ad okot, hogy a játék során a náci katonák zombikká válnak.

zsido.com