Diák újságírók fedezték fel a Mein Kampfból vett sorokat a rendőrség hivatalos oktatási anyagában.

A Lousiville-i DuPont Manual gimnáziumban tanuló fiatalok először az iskolájukban megjelenő diáklapban, a Manual Redeye-ban hoztak nyilvánosságra az ügyet, mely azóta országos botránnyá dagadt.

A diákok rámutattak, hogy a Kentucky Állami Rendőrség egyik kiképzési anyagában Adolf Hitler volt a legtöbbet idézett személy. Az anyagban azt ajánlották a rendőröknek, hogy váljanak “kegyetlen gyilkosokká, harcos módjára gondolkozzanak, az erőszakra még nagyobb erőszakkal válaszoljanak és érzelemmentesen álljanak a feladatukhoz”. Az idézetek mellett a rendőrhallgatók linkeket is kaptak különböző, náci irodalmat népszerűsítő weboldalakhoz.

A diákok, Cooper Walton és a Satchel testvérek egy ügyvéd ismerősük révén jutottak hozzá az anyaghoz. Az ügyvédi iroda egy 2018-ban, rendőrök által elkövetett gyilkosság ügyében folytatott vizsgálatot és ehhez kérette be az anyagot.

Az iskolaújságban megjelent cikknek hamar híre kelt és a legnagyobb nemzeti hírügynökségek is átvették. Kentucky állam tisztviselői és számos zsidó szervezet fejezte ki tiltakozását az ügy miatt. Kentucky kormányzója, Andy Beshear elfogadhatatlannak nevezte a tananyagot. A rendőrség hivatalos magyarázatában megjegyezte, hogy a kifogásolt anyag 2013 óta már nincs használatban.

John Yarmuth, Louisville kongresszusi képviselője a következőket írta Twitter-üzenetében:

“Dühös vagyok. Kentucky lakosaként dühöt és szégyent érzek. Zsidó amerikaiként pedig őszintén felháborít, hogy olyan emberekről van szó, akikkel nemcsak együtt élünk, hanem a biztonságunkat is rájuk bízzuk. Remélem, hogy lesznek következmények. Ez a mérgező kultúra már túl sok szenvedést és halált okozott”.

Louisville a közelmúltban a rendőri túlkapások elleni tiltakozások egyik központja volt, miután márciusban rendőrök végeztek Breonna Tawylorral a saját lakásában, egy rosszul sikerült éjszakai rajtaütés során.

Amikor a diákok rádöbbentek, hogy milyen fontos dokumentumokhoz jutottak, elhatározták, hogy publikálás előtt megkérik a tanáraikat, hogy nézzék át a cikket. Két héten keresztül dolgoztak, mielőtt nyilvánosságra hozták volna írásukat.

“Azt éreztük, hogy különösen nagy odafigyeléssel kell megírnunk a cikket, mert ez egy óriási szenzáció. Rengeteg ember lesz rá kíváncsi, ezért tökéletesen kell megírni” – mondta Satchel.

“A hatás sokkal nagyobb lett, mint amire számítottunk. Miután nyomtatásba került az újság, kimentem a parkba a barátaimmal kártyázni, természetesen a megfelelő távolság betartásával. Azonban hamarosan félbe kellett szakítanom a játékot, mert a kormányzó sajtósai hívogattak folyamatosan. Hatalmas volt a felháborodásuk. Én is ledöbbentem, amikor először a kezembe került az anyag. Itt nemcsak arról van szó, hogy a képzésért felelős ember rajongott Hitlerért, hanem arról is, hogy meg volt győződve, hogy a Kentucky Állami Rendőrségen ezt gond nélkül elfogadják majd”.

A fiatal újságírók felnőtt korukban is ezt a pályát szeretnék űzni, és feltett szándékuk figyelemmel követni az általuk kirobbantott ügy utóéletét. “Igazán megható látni, hogy a szavaimnak mekkora súlya lehet” – mondta Cooper.

zsido.com

Forrás: Arutz7