Több sztár is próbál segíteni annak a 64 éves londoni nőnek, akinek őssejt donorhoz van szüksége a túléléshez.

Sharon Osbourne TV-szereplő, Matt Lucas színész és a brit Blue fiúzenekar is csatlakozott a „Spit4Mum” nevű kampányhoz, mellyel Sharon Berger számára próbálnak mielőbb őssejt donort találni. A 65 éves hölgyet második alkalommal diagnosztizálták leukémiával; és az orvosok szerint hat hete maradt, hogy megfelelő donort találjanak a túléléséhez. A megmentéséről szóló bejegyzést Sadiq Khan, London polgármestere is megosztotta – olvasható az Algemeiner honlapján.

Berger számára az Egyesült Királyságban működő Anthony Nolan Alapítvány segít a keresésben, akik elsősorban 16 és 30 év közötti, jó egészségi állapotban lévő személyektől várnak mintákat. A szervezet felhívása szerint különösen a „zsidó és más etnikai kisebbségből származó személyekre lenne szükség, ugyanis ők alulreprezentáltak a donor-adatbázisban”. Berger európai származása miatt feltehetően az askenázi zsidóság tagjaival találhatnának leginkább egyező sejtmintákat, de a család más háttérből is várja a jelentkezőket.

Az édesanyja gyógyulását segíteni próbáló hírességek láttán Caroline Berger azt mondta: „Hihetetlenül meghatódtunk a sztárok közösségi médiában megjelenő támogatása miatt”. Testvére, Jonni szintén megindítónak nevezte az összefogást. „Fantasztikus látni, ahogy az emberek ilyen gyorsan beállnak a kampányunk mögé. A megosztások által egyre terjed a hír, de a cselekvésre is szükség van – és ez a nehezebb része a dolognak” – tette hozzá.

Három évvel ezelőtt, amikor Berger esetében először állapították meg a betegséget, a gyermekei által indított kampánynak köszönhetően 1 100 százalékkal nőtt a regisztrált donorok száma a brit zsidók körében.

zsido.com

 

Kép forrása: Algemeiner

Megszakítás