Az Oscar-díjas színésznő megint elutasította a bojkottot Jeruzsálemben.

Helen Mirren nemrég Jeruzsálembe érkezett a Genezis-díjátadó ünnepség alkalmából – adta hírül a The Times of Israel. A világhírű színésznő tegnap arról beszélt a nyilvánosság előtt, hogy nem támogatja az Izrael-ellenes bojkott mozgalmat és a zsidó állam hívének tartja magát.

Mirren a „zsidó Nobel-gálaként” is emlegetett Genezis-díjátadót fogja vezetni a mai napon. Az esemény ünnepeltje idén Itzhak Perlman izraeli-amerikai hegedűművész lesz, aki zenészként, tanárként és a fogyatékkal élők képviseletében végzett tevékenységéért nyerte el az egy millió dolláros díjat.

Az Izrael-ellenes mozgalmat Helen Mirren nem első alkalommal bírálta. Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, tavaly a 29. alkalommal megrendezett Izraeli Filmfesztiválon azt mondta Los Angelesben: „Szeretem Izraelt. Úgy gondolom, hogy egy nagyon-nagyon kiváló ország”.

A színésznő először 1967-ben, hat hónappal a Hatnapos háború után látogatott el Izraelbe, ahol egy kibucban dolgozott. Elmondása szerint lenyűgözte az ország és különösen az ott élő emberek. Korábban hangsúlyozta azt is, hogy az Izraelben eltöltött idő nagyban hozzájárult sikeres karrierjéhez.

zsido.com

 

Kép forrása: quirkybyte.com