A Facebook alapítóját csütörtökön a Harvard Egyetem tiszteletbeli doktorává avatták.

Az amerikai elitegyetem történetének 366. diplomaosztóján a közösségi média meghatározó szereplője is beszédet mondott – ám nemcsak a szokásos diáksztorik, hanem egy héber ima szövege is elhangzott tőle az ünnepi eseményen.

Zuckerberg beszédének végén elmesélte, kislányának is megtanította a Mi Shebeirach szövegét, amelyet gyakran a gyógyulásért esedezők mondanak el; valamint a legnehezebb helyzeteken maga is az ima segítségével szokott túljutni. Bátorító üzenetében angolul idézte a héber ima sorait – írta a Times of Israel.

„Ahogy itt ülünk a Memorial Church épülete előtt, eszembe jutott egy ima, a Mi Shebeirach. Amikor nagy kihívás előtt állok, mindig elmondom; és elalvás előtt a kislányomnak is el szoktam énekelni éjjelente, amikor az ágya mellett a jövőjéről gondolkozok” – mondta a Facebook alapítója könnyeivel küszködve.

„Erőnk forrása, aki áldottá tesz, segítsen nekünk, hogy bátorságot találjunk és életünket áldássá formáljuk” – idézte az ima szövegét. „Remélem, ti is bátorságot tudtok meríteni ahhoz, hogy az életetek áldássá váljon” – zárta beszédjét Zuckerberg, akit a hallgatóság végül felállva ünnepelt.

Videó 

zsido.com

Kép forrása: Times of Israel