Bár a britek kilépését teljes káosz jellemzi, vannak, akik szerint ilyenkor lehet nagy üzletet csinálni. Egy izraeli üzletember rárepült a londoni ingatlanpiacra, nem kis pénzt kockáztatva.

Yakir Gabay csaknem 500 millió fontot, tehát nagyjából 177 milliárd forintot fektetett ingatlanokba a brit fővárosban. 1200 lakást vásároltak fel a világ egyik legdrágább városában. Elsősorban nem luxusingatlanokról van szó, hanem középkategóriás lakásokról. Piaci hírek szerint Gabay a Brexit okozta bizonytalanságban – sorra hagyják ott a nagy cégek központjai a várost – legalább 10-30 százalékot tudott alkudni – derül ki a haaretz.com cikkéből.

A csaknem 3,3 milliárd dolláros vagyont birtokló Yakir Gabay Londonban él, de elsősorban Németországban volt eddig aktív. A hozzá köthető hatalmas cég 82 ezer ingatlant birtokol Németországban, részvényei a frankfurti tőzsdén is forognak.

A Brexit folyamatának elindulása óta megálltak a nagy ingatlan-beruházások Londonban, gyengült a font és nyomott áron kénytelenek megszabadulni ingatlanjaiktól a fejlesztők, ez pedig az egész piacnak betett. Yakir Gabay pozícióit erősíti az is, hogy készpénzben fizet, nem von be a finanszírozásba bankokat. Persze az izraeli üzletember sem akar túl nagy kockázatot vállalni, a londoni portfóliója nem haladhatja meg a teljes lakásállomány 10 százalékát.

zsido.com

Kép: visitlondon.com

Megszakítás