Amikor Edna Levi a postaládájába pillantott múlt vasárnap, nem akart hinni a szemének.

Az egyik borítékon a brit uralkodó családnak otthont adó Buckingham palota volt feladóként feltüntetve. Harry herceg és jegyese, az amerikai színésznő Meghan Markle választ küldtek az idős hölgy jókívánságait tartalmazó levélre.

A nyolcvanas éveit taposó Edna Levi Leedsben él, a helyi zsidó hitközség tagja. A hercegi eljegyzést hallva gratuláló levelet küldött az ifjú párnak. “Kedves Herceg! Brit születésű vagyok és a zsidó hit követője. A mi szokásaink szerint örömteli alkalmakkor mázel tovot kívánunk. Ezért Önöknek is ezt kívánom, továbbá minden jót és jó egészséget!” – írta Levi.

Beszámolók szerint Harryt és Meghant megérintették a hölgy kedves sorai, így személyesen válaszoltak Ednának. “Ön rendkívül figyelmes és ezt igen nagyra értékeljük. Ő királyi méltósága és Ms. Markle a legmelegebb köszönetét fejezi ki és minden jót kíván.” – állt a válaszlevélben.

Edna Levi rendkívül meghatódott a pár soraitól. “Nem gondoltam, hogy választ kapok, mert bizonyára százával kapják a leveleket, ezért egészen elképedtem. Korábban még sohasem írtam a királyi családnak, de Harry herceget kedvelem, mert sokat jótékonykodik és egy kedves, normális fiatalember.” – mondta az asszony.

Tavaly több híradásban írtak arról, hogy Meghan Markle esetleg zsidó származású, de mindössze annyi igaz ebből, hogy a Briliáns elmék című sorozat egyik főszerepét játszó színésznőnek 2011 és 2013 között Trevor Engelson TV-producer személyében zsidó férje volt. Később Markle is megerősítette, hogy nem zsidó. Édesapja holland, angol és ír eredetű, édesanyja őseit pedig rabszolgakereskedők hurcolták Afrikából az Egyesült Államokba.

zsido.com

Forrás: Arutz7