Idén is meggyújtották a hanukai lángot Debrecenben, a Piac téren. Az ünnep 5. napján 5+1 gyertyát gyújtottak meg a város polgárai. Elsőként Komolay Szabolcs alpolgármester gyújtotta meg a középső gyertyát, akit Hunyadi László, Izrael állam debreceni konzulja követett az első láng meggyújtásával. A második gyertyát Horovitz Tamás, a Debreceni Zsidó Hitközség elnöke lobbantotta lángra, a harmadikat  Szilágyi Gyula, a közösség egyik tartópillére, a negyediket Jurovics Julcsi, a debreceni zsidó fiatalok képviseletében, aki nem csak az egyik fő szervezője volt az estének, de a születésnapját is aznap ünnepelte. Őket követték a Mázor testvérek, Dudi és Sábi, akik a városban tanuló izraeli diákokat képviselték.

A rendezvényen több, mint 250-en vettek részt, főként a debreceni közösség tagjai, a városban tanuló izraeli diákok, de sok járókelő és turista is megállt, akik nagy érdeklődéssel figyelték az ünneplést. A kemény hideget a gyújtást követő önfeledt tánc és zene, illetve a forró tea és az elmaradhatatlan hanukai fánk könnyen elviselhetővé tette.

A rendezvény Faigen Smuel rabbi és felesége Riki, a debreceni EMIH vezetői szervezték, a moderátori feladatokat Megyeri A. Jonatán látta el.

Megszakítás