Körvonalazódik Vilmos herceg közel-keleti látogatásának programja. A brit királyi család tagja június 25-én érkezik Izraelbe, elmegy a Jad Vasembe és a miniszterelnökkel is találkozik.

Korábbi cikkünkben már beszámoltunk arról, hogy a királyi család egyik meghatározó tagja sem járt még soha Izraelben hivatalos látogatáson. Ennek az oka az lehet elemzők szerint, hogy Izrael állam megalakulása előtt az akkor brit fennhatóság alatt álló területen a cionista mozgalom erőszakos akciókat is végrehajtott a britek ellen. Ugyanakkor Kenyába még a királynő is ellátogatott, pedig ott is fegyverrel harcoltak a brit gyarmatosítók ellen.

A herceg Jordániából utazik Izraelbe. Jeruzsálemben felkeresi a Jad Vasemet a brit főrabbi kíséretében, találkozik Benjámin Netanjahu miniszterelnökkel és Reuven Rivlin államfővel. Egy jótékonysági eseményt is beiktatnak a programba, ahol zsidó és arab gyerekek fociznak. Vilmos herceg elmegy az Olajfák hegyére is, mert ott nyugszik dédnagymamája Aliz battenbergi hercegnő – olvasható a jta.org összefoglalójában. Izraelből a palesztin területekre utazik, ahol fogadja Mahmúd Abbász.

zsido.com

Kép: jta.org

Megszakítás