Május 23-án hivatalosan is újraindul az izraeli beutazó turizmus.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a közelmúltban engedélyezték az izraeli rokonokkal rendelkező külföldiek beutazását a zsidó államba. Ez nem kis részben az új bevándorlók lobbitevékenységének és demonstrációinak volt köszönhető. Most azonban arról döntött Juli Edelstein egészségügyi és Orit Farkas-Hákohen turisztikai miniszter, hogy május 23-tól már nem lesz feltétel a rokoni kapcsolat, elég lesz az oltási igazolás. Először meghatározott számú turistacsoportot engednek majd az országba, később már egyénileg is be lehet lépni. Ennek feltétele, hogy alacsony maradjon a fertőzési ráta. A napokban már száz fő alatt találnak pozitív eseteket a napi 30-40 ezer tesztelt ember között.

A turistáknak koronatesztet kell csináltatniuk a repülőgépre ülés előtt, majd a Ben-Gurion repülőtérre érkezés után is, továbbá elvégeznek rajtuk egy ellenanyag-vizsgálatot is. Ez utóbbi elmaradhat azon országok polgárainál, melyek meg tudnak egyezni az oltások igazolások kölcsönös elfogadásáról Izraellel.

“Izrael vezet a beoltottság terén a világon, ezért az izraeliek megérdemlik, hogy elsőként élvezzék ennek a gyümölcsét. A gazdaság újraindítása után eljött az idő, hogy a turizmust korlátozó rendelkezéseket is elkezdjük óvatosan feloldani. A turizmus megnyitása rendkívül fontos, mert ezt az ágazatot különösen súlyosan érintette a koronajárvány. A fertőzési mutatókat figyelembe véve oldjuk fel a korlátozásokat” – mondta Edelstein.

„Nagy örömmel jelentettem be ezt a hírt az iparág képviselőinek. Itt az ideje, hogy az ismét biztonságossá és egészségessé váló országban helyreálljon a turizmus. A nemzetközi beutazó turizmus az, mely életet lehel ebbe a szektorba, legyen szó szállodákról, éttermekről, nevezetességekről, túravezetőkről, busztársaságokról és még sorolhatnám. Rengeteg ember kapja vissza a tisztességes megélhetés lehetőségét” – jelentette ki Farkas-Hákohen. „Azon leszek, hogy hamarosan minden korlátozást feloldhassunk a külföldi turisták előtt és ezzel izraeliek tömegeinek adjuk vissza a munkáját”- tette hozzá.

zsido.com

Forrás: Arutz7