Az izraeli vadászgépek, támadó helikopterek és drónok mintegy 100 Hamászhoz tartozó terror célpontot támadtak az övezet különböző részein.
Bár az övezetet irányító terrorszervezet tagadta, az izraeli hadsereg szerint a Hamász hajtotta végre a Tel-Aviv elleni rakétatámadást.

A célpontok között szerepelt a terrorszervezet rimali főhadiszállása, ahonnan a Hamász a júdea és szamáriai ügynökeit koordinálta terrortámadások végrehajtásához izraeli katonák és civilek ellen, terrorista infrastruktúrák létesítéséhez és pénz mozgatáshoz.

A terrorszervezet drón központjaként szolgáló kiképző létesítmény, egy rakétagyártásra használt földalatti létesítmény, számos katonai bázis – beleértve egy szintén fegyvergyártásra használt Hamász haditengerészeti poszt -, hadállás és földalatti infrastruktúra is megsemmisítésre került.

Sérülésről nem érkezett jelentés.

A bombázás közben és után négyszer is megszólaltak a szirénák az övezettel határos izraeli közösségekben. A hadsereg nyilatkozata szerint az első sorozatot egy sikertelen gázai rakétaindítás aktiválta, a lövedék nem jutott át a határkerítésen. A másodiknál két rakétakilövést azonosított a hadsereg Izrael felé, az egyik lövedéket szétlőtte a Vaskupola. A harmadik riadónál szintén két lövedék érkezett, mindkettőt szétlőtte a Vaskupola. A negyedik alkalommal négy rakéta érkezett, hármat szétlőtt a Vaskupola.

Forrás: neokohn.hu

Ez a cikk azért jelenhetett meg, mert olvasóink egy része tavaly az EMIH-nek ajánlotta fel a személyi jövedelemadója 1 százalékát. Erre a segítségre idén is szükségünk lesz.

zsido.com szerkesztősége azért dolgozik, hogy olvasóink minél érdekesebb és sokszínűbb tájékoztatást kapjanak a zsidóságot érintő hazai és nemzetközi eseményekről, valamint a judaizmussal kapcsolatos kérdésekről.

A munkánkat az 1 százalékos felajánlások teszik lehetővé. Ezért arra kérjük minden kedves olvasónkat, hogy támogassa adója 1 százalékával az EMIH-et, a zsido.com fenntartóját.

Az EMIH technikai száma: 1287