A Palesztin Hatóság területén kétszer annyit lehet keresni zsidók megölésével, mint mérnökösködéssel. Évi 40 milliárd forintnyi összeget fordítanak erre a célra az Európából és Amerikából kapott segélyekből.

A múlt péntek éjjel történt szörnyű terrortámadás elkövetőjét, mint minden, zsidókra támadó merénylőt, hősként ünnepli az Izrael békepartnerének, és “mérsékelt erőnek” tartott Fatah (PFSZ) mozgalom, mely a Palesztin Autonómiát irányítja. A három ember halálra késelése után megsebesített gyilkos családja a szokásoknak megfelelően jelentős életjáradékot kap majd a palesztin kormánytól, melynek összege havi 11 000 sékel, azaz több, mint 800 000 forint. Ez még a drága Izraelben is szép fizetésnek számít, a palesztin irányítás alatti területeken pedig kiemelkedőnek. Egy palesztin mérnök például csupán havi 4 600 sékelt keres.

A kifizetés a kiszabott börtönbüntetéssel arányosan növekszik, a fenti összeg azoknak a terroristáknak jár, akik 30 évnyi börtön kapnak, tehát gyilkosság szárad a lelkükön. A hatóság támogatja a “hibázó” merénylőket is, mint például azt az arab fiatalt, aki hétfő délelőtt, Petách Tikvában tévedésből egy arab buszsofőrt szúrt nyakon, és sebesített meg súlyosan. Mivel nem sikerült megölnie, a számára kiutalt összeg valamivel alacsonyabb lesz.

A zsidók megöléséért járó jutalmak kifizetéséhez a Palesztin Hatóság a külföldről, elsősorban az Egyesült Államoktól és az Európai Uniótól származó segélyeket használja fel. Az amerikai szenátusban már régóta küzdenek azért, hogy a kifizetések megvonásával kényszerítsék rá Máhmud Ábászt a kompenzációs rendszer megszüntetésére, de a palesztin elnök ezt határozottan visszautasítja.

A kifizetések összege évről-évre növekszik. 2017-ben 13%-kal több pénzt utaltak ki a terroristáknak, vagy családjaiknak, mint egy évvel korábban. Amíg tavaly 488 millió sékelt utaltak át, idén már 550 milliót, ami több mint 40 milliárd forint. A teljes 2017-es évre összesen 1,237 milliárd sékelt különítettek el a palesztin költségvetésben, tehát számos további gyilkosság elkövetésére számítanak.

A havi kifizetések jelentős ösztönző erőt jelentenek a palesztin fiatalok számára, így az autonómia vezetését egyértelmű felelősség terheli a terrorhullámért. Ezzel együtt a verbális uszítás sem szünetel. Máhmud Ábász a közelmúltban arra utasította az arabokat, hogy ne engedjék, hogy “a mocskos zsidók ellepjék a Templom-hegyet”. Az Al-Aksza mecset imámja pedig a zsidók kiirtására szólított fel. A palesztin iskolák tankönyvei is az erőszakra nevelnek és a zsidók és a Szentföld kapcsolatát kitalációnak nevezik. A gyűlöletkeltés hatással van az izraeli arabokra is. A két héttel ezelőtt a Templom-hegyen megölt rendőrök gyilkosait több ezer fős ünneplő tömeg kísérte utolsó útjára az észak-izraeli Um el Fáhemben.

A világ közvéleménye lassan ráeszmél az általuk folyósított segélyek felhasználásának módjára. Norvégia például visszakövetelte egy ifjúsági központra adott támogatását, mert azt egy terroristáról nevezték el, mint annyi más oktatási intézményt, Dánia pedig átértékeli a teljes segélyezési rendszert, amíg a palesztinok nem tisztázzák a pénz felhasználását.

Forrás: thetower