A volt brit miniszterelnök elítélte a brit Munkáspárton belül tapasztalható zsidóellenességet

Gordon Brown demonstratíven csatlakozott a Zsidó Munkásmozgalom nevű szervezethez is.

Videóüzenetben tett közzé felszólítást Gordon Brown egykori miniszterelnök a brit Munkáspártban megjelenő antiszemita botrányok miatt. A párt korábbi vezetője hétfői üzenetében emlékeztetett:

„Nem szabad elfelejteni azokat az ígéreteket, amiket a holokauszt borzalmai után tettünk”

A felvételt a londoni Liverpool utcában rögzítették, ahol a Kindertransport közel 10 ezer megmentett gyermekének emlékére emelt második világháborús szobor áll — derül ki a The Times of Israel írásából.

Brown továbbá úgy fogalmazott: „[A Munkáspártnak] sosem lett volna szabad megengednie azt, hogy az izraeli kormány amúgy legitim kritikája — amit magam is osztok — ürügyként szolgáljon az egész zsidó nép démonizálásához.”

 

Az egykori miniszterelnök egyértelműen elítélte a felbukkanó zsidógyűlöletet, és arra kérte a brit párt tagjait, hogy példáját követve csatlakozzanak a Zsidó Munkásmozgalom nevű szervezethez, ahol társult tagokként szavazati joggal ugyan nem rendelkezhetnek, azonban számos alkalmuk lenne részt venni a közösség eseményein és támogathatják azokat.

Ahogy korábbi írásainkban beszámoltunk róla, a jelenleg Jeremy Corbyn által vezetett brit Munkáspárt több antiszemita botránytól volt hangos az elmúlt évek során. Az utóbbi időben számos zsidó származású baloldali politikus fordult el a brit Munkáspárttól, köztük Luciana Berger  parlamenti képviselő is.

A politikai szervezetben megjelenő gyűlöletbeszédekkel szemben Gordon Brown hangsúlyozta: „Az antiszemitizmus és rasszizmus elleni harc nem ütközik az egyenlőségért folytatott harccal. Nem tér el a pártban megszabott célunktól, hanem pártként bizony a célunknak kell lennie” — szögezte le az egykori miniszterelnök.

forrás: neokohn.hu

 

Ez a cikk azért jelenhetett meg, mert olvasóink egy része tavaly az EMIH-nek ajánlotta fel a személyi jövedelemadója 1 százalékát. Erre a segítségre idén is szükségünk lesz.

zsido.com szerkesztősége azért dolgozik, hogy olvasóink minél érdekesebb és sokszínűbb tájékoztatást kapjanak a zsidóságot érintő hazai és nemzetközi eseményekről, valamint a judaizmussal kapcsolatos kérdésekről.

A munkánkat az 1 százalékos felajánlások teszik lehetővé. Ezért arra kérjük minden kedves olvasónkat, hogy támogassa adója 1 százalékával az EMIH-et, a zsido.com fenntartóját.

Az EMIH technikai száma: 1287