A világhírű színésznő a hitről és a zsidóságáról nyilatkozott.

Zsidó családjában eltöltött gyerekkori emlékeiről és saját hitéről beszélt nemrég Goldie Hawn szinésznő az amerikai sajtónak. A People magazinnak adott interjúban arról is mesélt, miként merített erőt imáin keresztül élete egyik legnehezebb életszakaszában.

A 71 éves sztár visszaemlékezésében részletesen elmondta legidősebb fia, Oliver Hudson túlélésének történetét, aki születése után rögtön, egynapos korában került életveszélyes állapotba. Hawn máig emlékszik arra a pillanatra, amikor újszülött babája az intenzív osztályon feküdt, ő pedig gyógyulásért imádkozva Istenhez könyörgött. Amikor a legkritikusabb helyzetben imái közepette rátette fiára kezeit, hirtelen újra verni kezdett a gyermek szíve.

„Nem gondolom, hogy egyáltalán felmerülhet kérdésként: vajon működnek-e az imák?” – mondta Hawn. „Nagyon spirituális embernek tartom magam. Nem vallásosnak – bár zsidó családban nőttem fel és nagyon szeretem a törzsemet –, de ez az egész csodálatos volt és rendkívüli”.

Goldie Hawn korábban is beszélt nyilvánosan zsidóságáról és személyes hitéről, emlékeztet az Algemeiner. Korábbi TV-szereplésekor arról nyilatkozott, hogy mit válaszolt, amikor lánya – a szintén világhírű szintésznő – Kate Hudson első alkalommal kérdezte Istenről. „Szerintem Isten mindenhol jelen van, és az a fontos, hogy érezzük Őt” – felelte Hawn.

„Ismered azt az érzést, amikor nevetni készülsz? Amikor valami buborék készül felpukkanni benned. Amikor a nevetés buborékként tör fel, de még nem tört ki belőled? Na ilyen érzés Istent érezni” – szemléltette tapasztalatait a zsidó származású színésznő.

zsido.com

The Lotus Times