Az a cél, hogy az innovációt és a művészeteket is bevonják a hagyományos oktatás kereteibe.

A Fülöp-szigetek legnagyobb városában izraeli modell alapján készült tantervet vezetnek be egy helyi állami gimnáziumban, hogy javítsák az oktatás színvonalát. Az erről szóló egyezményt Davao városának képviselői írták alá az Israel Sci-Tech Schoolsszal, mely Izrael legnagyobb oktatási hálózata. A kiemelkedően sikeres I-STEAM tanterv, illetve a hozzá kapcsolódó program, a „Kiváló oktatás: Világítótorony projekt” megfelelő részeit az iskola már meglevő tananyagába illesztik bele a fejlesztés, természettudományok, technológia, mérnöki tudományok, művészetek és matematika terén. Emellett a tudományos és technológiai laboratóriumokat is fejleszteni fogják.

Az új oktatási modell célja, hogy az innovációt és a művészeteket is bevonja a hagyományos oktatás – tudományok, technológia mérnöki tudományok, matematika, angol rövidítéssel STEM – kereteibe, hogy a tanulókat felkészítse különféle, jövőbeni munkakörökre, kiteljesítse a kreativitásukat, és megtanítsa nekik a dizájn fontosságának felismerését. A tanterv egyes aspektusai az üzletszervezés, a marketing és a vállalkozói tevékenység megismertetését célozzák.

A Fülöp-szigetek a legutóbbi azon államok sorában, melyek az I-STEAM oktatási modellt alkalmazzák. A speciális tantervet Izraelben, több európai országban, valamint az Egyesült Államok egyes intézményeiben is használják.

„Az I-STEAM megváltoztatott minden iskolát, melyben már bevezették. Különleges tantervünk hozzásegíti a diákokat, hogy a holnap vezetőivé válhassanak, és azt reméljük, hogy a Davaóval létrejött partneri viszony lehetővé teszi a tanulók számára, hogy jövőbeli vezetőkként alapozzák meg magukat a technológia és az innováció terén. ” – jelentette ki Cvi Peleg, az Israel Sci-Tech Schools főigazgatója.

zsido.com

Forrás: algemeiner

Megszakítás