Illinois kormányzója az izraeli zsidók diszkriminációjának megszüntetésére szólította fel a szállásközvetítő céget.

Nemrég a népszerű internetes szállásközvetítő vállalat, az Airbnb elhatározta, hogy törli kínálatából a Júdea és Somron területén működő, zsidó tulajdonban lévő szálláshelyeket. Más országok vitatott területeit azonban nem helyezték bojkott alá, és az sem zavarja őket, hogy számos szálláshely olyan országban található, ahová nem engednek be izraelieket.

Ahogy arról beszámoltunk, a napokban a kaliforniai Beverly Hills városi tanácsa döntött úgy, hogy addig nem használják a cég weboldalát, amíg az meg nem szünteti a júdeai és somroni zsidókat sújtó bojkottját.

A tiltakozásoknak úgy tűnik ezzel nincs vége az Egyesült Államokban. A jta.org arról írt, hogy Illinois állam 90 napot adott a cégnek, hogy rendezze ezt a helyzetet. Az állam republikánus kormányzójának kérésére megszavazták azt a határozatot, amely szerint az Airbnb megsértette a helyi törvényeket azzal, hogy Izrael ellenes bojkottot támogat.

Amennyiben 90 nap után sem változtat üzletpolitikáján a cég, akkor „feketelistára” kerül, tehát nem köthet üzletet az állammal.

zsido.com

Kép: airbnb