Játékos, környezetvédelemhez kapcsolódó vetélkedővel emlékeztek meg a Föld napjáról a Bét Menáchemben.

A program egyik szervezője, Farkas Krisztina, az iskola igazgatóhelyettese kérdésünkre elmondta, hogy habár év közben is sok szó esik a környezetvédelemről, egy ilyen, a hétköznapoktól nagyon eltérő rendezvény jobban ráirányítja a figyelmet a témára: „Fontos, hogy tudatosan figyeljenek a gyerekek a környezetükre, ezt igyekszünk kihangsúlyozni ezen a napon.”

A programot az igazgatóhelyettes és Végh-Varsányi Viktória tanárnő úgy állították össze, hogy észrevétlenül egy sor fontos kompetenciát is fejlesszenek, mint a csapatmunka, a szem-kéz koordináció vagy éppen a szókincs bővítése. „A csapatokat bolygók képével sorsoltuk ki, így véletlenszerűen álltak össze különböző korosztályú gyerekekből” – ez így nemcsak igazságos, hanem erősíti is a diákok közötti kapcsolatot, hangsúlyozta az igazgatóhelyettes. A játékba bevonták az iskola interaktív tábláit is, amit a hétköznapokban is gyakran használnak az oktatók.

A program részeként Ladányi Anna és Györfi Zsuzsa természetismeret tanárok környezetismereti versenyet hirdettek. 

„Számomra nagyon fontos a környezetvédelem, jó, hogy az iskolában is hallanak róla, nem csak itthon” – mondta el egy édesanya.