A Chábád-Lubavics mozgalom biztonsági ügyekért felelős bizottsága különösen nagy elővigyázatosságra szólította fel a világ különböző pontjain szolgáló tagjait, Irán által megrendelt merényletektől tartva.

Az iráni atomprogramot irányító tudóst, Mohsen Fakhrizadeh-t ismeretlen fegyveresek ölték meg egy rajtaütés során. Sokan az izraeli titkosszolgálatot tartják felelősnek a történtekért. Trump elnök örömét fejezte ki az atomfegyver előállításán dolgozó kutató likvidálása kapcsán, az Európai Unió azonban bűncselekménynek nevezte az akciót és részvétet nyilvánított Fakrizadeh családjának.

A feltételezett izraeli szál miatt a zsidó szervezetek attól tartanak, hogy a perzsa állam vezetése izraeli és zsidó célpontok elleni merényletekkel próbál elégtételt venni.

A Chábád biztonsági szervezete a következő közleményt adta ki: “November 27-én, pénteken, Mohse Fakhrizadeh, az iráni atomprogram mögött álló tudós merénylet áldozata lett Teherán közelében. Izrael és a zsidó közösségek már gyakran kerültek Irán és a Hezbollah célkeresztjébe, így az izraeli és zsidó intézményeket mindig potenciális célpontként kell kezelni egy efféle támadás után”.

A szervezet egyúttal kihangsúlyozta, hogy konkrét információ nem áll a rendelkezésükre egy készülő merényletről, de szükségesnek nevezte a fokozott készültséget.

“Bár nem tudunk arról, hogy bármelyik Chábád-központ ellen támadást terveznének, mégis aggodalommal figyeljük a kialakult helyzetet és az egyre növekvő feszültséget, mely veszélyeztetheti a zsidó intézményeket, köztük a Chábád mozgalomhoz tartozókat is. Mivel a terroristák az egész világon jelen vannak, arra kérjük az összes intézményünket, hogy növeljék a készültségi szintjüket és tartsák be a következő javaslatokat: kiemelt óvatossággal viselkedjenek mind a külső helyszíneken, mind a Chábád-központokban megrendezett események során, és figyeljenek oda ismeretlen személyek feltűnésére. Amennyiben gyanús viselkedésre vagy eseményre lennének figyelmesek, azonnal jelentsék azt a rendőrségnek. Legyenek elővigyázatosak a közösségi programok időpontjának és helyszínének meghirdetésénél, figyeljenek oda a gazdátlan csomagokra és táskákra, kérjék a védelem megerősítését a rendőrségtől és gondolkodjanak el egy magán biztonsági cég szolgáltatásainak igénybevételén. Ha bármilyen, akár csak enyhén gyanús jelenséget észlelnek, azonnal értesítsenek minket”.

zsido.com

Forrás: Arutz7