Átid néven megalakult az EMIH ifjúsági szervezete, amely a 15-25 év közötti korosztály számára kínál tanulási és közösségi lehetőségeket.
Az elmúlt időszakban több olyan kezdeményezés is indult, amelyik a tízes éveik végén, húszas éveik elején járó fiatalokat célozta meg.

 Az AlefKids bár micva csoportjából kinövő fiataloknak is szüksége volt egy olyan közösségre, ahol tovább folytathatják tanulmányaikat és a korosztályuknak megfelelő programokat kínál.

Az Átid szó jövőt jelent, ami kifejezi, hogy ezek a fiatalok a jövő generációja, akiken nagyon sok múlik. „Szeretnénk a 15-25 éves fiatalok számára egy komoly, zsidó tanulmányaiban mélyebben elmerülő, aktív, külföldi zsidó ifjúsággal is folyamatosan kommunikáló csapatot kialakítani” – mondta el a program egyik szervezője, Szilánk Zsuzsa a szombat esti megalakuló beszélgetés kapcsán. A huszonöt fiatal részvételével megalakult szervezet vezetője Glitzenstein Sámuel rabbi.
A szervezők nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a fiatalok maguk alakíthassák a csoport arculatát és programjait. Céljuk egy olyan, demokratikus alapokon nyugvó szervezet létrahozása, amelyben a résztvevők sok területen kipróbálhatják magukat, és megismerkedhetnek a nemzetközi zsidó ifjúsági élettel. Ehhez a fiatalok elnököt, alelnököt és a különböző részterületek felelőseit maguk közül választják meg. A résztvevők csatlakoznak az második éve nagy sikerrel futó, azonos nevű oktatási programhoz is, a Zsidó Tudományok Szabadegyetemének keretein belül, valamint lesznek külön a számukra szervezett oktatási programok is. A különböző szabadidős tevékenységek közül, amiket a résztvevők számára szerveznek, kiemelkedik a téli sítábor és a nyári Badacsonytomajban szervezett tábor.