20 éve még lesajnáló pillantások követték a dél-koreai autókat, most már az európai és japán konkurenciát szorongatják. De mit tud az izraeli whiskey?

A whisky készítésének nem voltak előzményei Izraelben, viszont az utóbbi években többen is nagyon komolyan kezdték venni. Beszámoltunk néhány vállalkozásról is annak idején. “Az izraeli whiskykészítők kihasználják az ital nemzetközi felfutását” – mondta az Izraeli Whiskey Egyesület alapítója. Az egyesületnek 2003-as alapításakor csak néhány tagja volt, mára azonban több, mint ötezren vannak.

A Milk&Honey cég most szintet lépett – derül ki a yenetnews.com cikkéből. Izraelben először úgynevezett single malt whiskyt kezdtek készíteni.

Ennél a típusnál nem keverik össze a párlatot más whiskeyvel. A single malt whiskey még kommerszebb változatban is elég drága, a különleges párlatok pedig csillagászati árakon kelnek el. Magyarországon is lehet akár 1,2 millió forintot fizetni egy üvegért, amiben több mint 60 éves single malt whiskey van.

Az izraeli Milk&Honey 100 üveggel készített saját párlatából, amit árverésre bocsátanak. A cég vezetője Eitan Attir reménykedik benne, hogy a whiskey globális felfutásából ők is részesedhetnek. A szakember szerint Izrael klímája lehetőséget ad a gyorsabb érlelésre, ami jár némi előnnyel.

Kép: yenetnews.com