A kormánypárti politikus egy klezmer zenével kevert náci propagandafilm részletet posztolt a Facebookon.

Egyre szélsőségesebb megnyilvánulásokhoz vezet a vita Lengyelországban a lengyelek holokausztban betöltött szerepéről. A Jog és Igazságosság Párt felsőházi képviselője, Waldemar Bonkowski is ezzel a témával kapcsolatban engedte meg magának ezt a megnyilvánulást – írja a harretz.com.

Ahogy arról beszámoltunk heves diplomáciai vihar tört ki, miután a lengyel törvényhozás megszavazta, hogy a mostanra elnöki ellenjegyzéssel ellátott jogszabály alapján három évig terjedő szabadságvesztéssel lehessen sújtani azt, aki Lengyelország felelősségére is utal a nácik által elkövetett bűnökben. A „lengyel haláltábor” kifejezés használatát is büntethetővé tették. A történet egy pontján még az is elhangzott a lengyel miniszterelnök részéről, hogy a holokausztnak voltak zsidó elkövetői is.

Mindezek következményeként az elmúlt hetekben 23 zsidó szervezet írt alá egy közös közleményt, amelyben felhívják a figyelmet arra, hogy a történtek miatt kevésbé érzik magukat biztonságban Lengyelországban, mint korábban.

zsido.com

Kép: newcoldwar.org